Monday, August 27, 2012

Üzümlü kek, üzümlü kek tarifi yapılışı malzemeleri


Üzümlü kek yapacağınız zaman bizim tarifimizdeki gibi en son üzerine serpebilirsiniz. Zaten harcın içine doğru bir miktarı çöküyor. Aynı zamanda kek harcını hazırlarken harcın içine de atabilirsiniz.




Gerekli malzemeler:

3 tane yumurta

Bir buçuk su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ

11 su bardağı süt

3 su bardağı un

Birer paket kabartma tozu ve vanilya

Yarım su bardağı kuru üzüm








Üzümlü kek tarifi:




Geniş bir kabın içine şeker ve yumurtaları alın ve mikserle köpük köpük olana kadar mikserle iyice çırpın.

Ardından kek malzemelerinin önce sıvılarını sonra diğerlerini kabın içine dökün ve mikserle hepsini birlikte 5 dakika boyunca çırpın.

Kek kalıbını yağlayın kek harcını kalıba dökün.

Üzerine kuru üzümleri dökün ve fırını 170 dereceye ayarlayın.

5 dakika fırını ısıttıktan sonra üzümlü keki fırına sürün ve 35-40 dakika boyunca pişirin.

Ardından kürdan ile kekin pişip pişmediğini kontrol edin.

Pişen üzümlü keki fırından çıkarın ve ılıdığı zaman dilimleyip servis edin.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment