DÜDÜKLÜ TENCEREDE KOLAY ZEYTİNYAĞLI TAZE BÖRÜLCE TARİFİ - NASIL YAPILIR - YAPILIŞI

Malzemeler:
1 Kg taze börülce
2 Orta boy kuru soğan
3 Büyük Domates
3 Diş Sarımsak
Yarım Demet İnce Kıyılmılış Dereotu
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
Tuz
Yarım Su Bardağı ılık Su
1 Adet Kesme Şeker
Yarım Limonun Suyu
Üzerine gezdirmek için Yarım Kahve Fincanı Zeytinyağı
Yapılışı:
Börülceleri yıkayıp tepelerini kesin. Soğanları ince ince yemeklik doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Sarımsakları ince ince kıyın.
Düdüklü tencerede zeytinyağını ısıtıp, soğanları hafif pembeleşinceye kadar içinde çevirin. Sarımsakları ekleyip 1-2 dakika daha kavurup, yıkanmış börülceleri ekleyin. Kaşık ile yanlardan ortaya doğru çevirerek ve börülceye zarar vermeden alt üst edin. Tuzunu ekleyin. Yaklaşık 3-4 dakika orta ateşte kavurduktan sonra, rendelenmiş domatesleri de börülcelerin üstüne ekleyin.

No comments:
Post a Comment