Saturday, September 1, 2012

DÜDÜKLÜ TENCEREDE KOLAY ZEYTİNYAĞLI TAZE BÖRÜLCE TARİFİ - NASIL YAPILIR - YAPILIŞI




DÜDÜKLÜ TENCEREDE KOLAY ZEYTİNYAĞLI TAZE BÖRÜLCE TARİFİ - NASIL YAPILIR - YAPILIŞI








Bugün sizlere hafif, lezzetli ve kolay bir zeytinyağlı tarifi veriyorum.  Düdüklü tencerede yapıldığı için kısa da sürüyor.  İşte karşınızda zeytinyağlı taze börülce tarifi...

 


Malzemeler: 

1 Kg taze börülce

2 Orta boy kuru soğan

3 Büyük Domates

3 Diş Sarımsak

Yarım Demet İnce Kıyılmılış Dereotu

Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı

Tuz

Yarım Su Bardağı ılık Su

1 Adet Kesme Şeker

Yarım Limonun Suyu

Üzerine gezdirmek için Yarım Kahve Fincanı Zeytinyağı

Yapılışı:

Börülceleri yıkayıp tepelerini kesin.  Soğanları ince ince yemeklik doğrayın.  Domatesleri rendeleyin. Sarımsakları ince ince kıyın.

Düdüklü tencerede zeytinyağını ısıtıp, soğanları hafif pembeleşinceye kadar içinde çevirin. Sarımsakları ekleyip 1-2 dakika daha kavurup, yıkanmış börülceleri ekleyin. Kaşık ile yanlardan ortaya doğru çevirerek ve börülceye zarar vermeden alt üst edin. Tuzunu ekleyin. Yaklaşık 3-4 dakika orta ateşte kavurduktan sonra, rendelenmiş domatesleri de börülcelerin üstüne ekleyin.

Bir bardakta ılık su ve şekeri eriyine kadar karıştırın.  Daha sonra bu karışımı tencereye ekledikten sonra düdüklünün kapağını kapatın.  Yaklaşık 13 - 15 dakika sonra yemeğiniz pişmiş olacaktır.  Biraz ılındıktan sonra yayvan bir borcama aldığınız börülcelerin üstüne dereotu, zeytin yağı ve limon suyunu ekleyip, servise hazır hale getirin...

No comments:

Post a Comment